dijous, 30 de maig del 2013

Trail Sant Esteve de Palautordera


El diumenge 29 de maig vaig participar en la Trail de Sant Esteve de Palautordera, una cursa molt dura. La Trail Sant Esteve, és una cursa de muntanya d’uns 27 quilòmetres i 3.052 metres de desnivell acumulats.
 
 

La sortida i l’arribada estan situades a la plaça de l’Esglèsia. Sortint d’aquesta ens dirigirem cap al cementiri municipal fins a trobar-nos amb un corriol que ens portarà fins el Castell de Fluvià, passant pel Mas Prat, Can Vinyes i l’Estany dels regants. Des del Castell de Fluvià girem per un corriol cap a Sant Elies, des d’ on anirem fins a la zona coneguda com La Cova. De La Cova baixarem a Santa Susanna i de Santa Susanna una altra vegada al Castell de Fluvià passant pel Mas Ros i les Margarides. Des del Castell de Fluvià creuarem la carretera per anar a la recerca del Castell de Monclús creuant el Tordera. Un cop al Castell de Monclús seguirem el corriol fins a Santa Magdalena, baixant per la pista forestal que condueix a Sant Esteve, ens desviarem en passar per Can Picolí, direcció al Tordera, per pujar a Can Garbeller, on baixarem cap a la plaça de l’Església creuant el pont que condueix al carrer major, per finalment arribar a l’església.

De la sortida i fins al Km 8  vaig anar molt tranquil, el terreny anava pujant poc a poc però es podia anar corrent sense cap problema. A partir d´ aquí la cosa es complica i els desnivell augmenta considerablement. El corriol que ens a de portar fins el sostre de la cursa és molt costerut  i he de pujar poc a poc. Recordo pocs corriols amb un desnivell tant pronunciat com aquest.
 
 
Un cop a dalt, ara toca baixar i os puc assegurar que la baixada va ser mès dura que la pujada.

Pel camí vaig haver de creuar dos cops el riu de la Tordera. Finalment fer l’última pujada per acabar baixa’n fins Sant Esteve. Vaig creuar l’arribada amb un temps de 3h24’33’’. Objectiu assolit.