diumenge, 19 de gener del 2014

Ultra Trail de les Fonts


L’any passat quan vaig acabar la marató de Barcelona, ja tenia clar que aquest any, 2014, no la correria, el per què?, dues raons: la primera és que volia viure-la de forma diferent, al carrer com espectador i a l’avituallament del Km 30 com ha col·laborador, i la segona és que també volia participar a Ultra Trail de les Fonts.

L’Ultra Trail de les Fons es celebra normalment en unes dates molt properes a la marató. Aquest fet  fa que les dues curses siguin pràcticament incompatibles. Justament aquest any les dues cursen coincideixen amb la data: marató, 14 de març, i l’Ultra el 12, 13 i 14 de març. Hem sap molt de greu perdre’m qualsevol dels dos esdeveniments però,  l’Ultra és un repte molt gran per mí.

L’Ultra Trail de les Fonts es celebra a Xerta, una petita localitat del Baix Ebre, 3 etapes en 3 dies, 120 Km amb 6000m. de desnivell positiu, del divendres la nit fins al diumenge al migdia. Un cap de setmana inoblidable on gaudiré de l’acollida dels xertolins, doverencs, paülencs, pratdecomtins i alfarencs. Segur que hi haurà moments d’eufòria i d’altres de patiment, però sempre mirant endavant per assolir el meu objectiu, ser finishers del IV Edició de la UT de les Fonts.

Com he dit abans tres etapes componen aquesta cursa:
 
 
-          La Nocturneta- Divendres 12 de març a les 21,00 hores amb 23 Km i 350 metres de desnivell positiu. És la primera etapa de l’UT les Fonts, una mitja marató amb desnivell i semi-autosuficiència, una cursa ràpida i dura, si no controles bé i et passes de ritme i velocitat ho pots pagar molt car l’endemà a l’etapa reina. El terreny es majoritàriament pista amb trams de sendera i una mica d’asfalt als voltants d’Aldover i de Xerta.
 


-          Trail- Dissabte al les 6 del matí, la etapa reina de l’UT les Fonts, 70 km. amb 4.000 m. de desnivell positiu, en semi-autosuficiència, passant per Paüls, Prat de Comte i Alfara de Carles, una etapa llarga i dura on el terreny es majoritàriament sendera amb trams de pista i una mica d’asfalt als voltants dels pobles: Xerta, Paüls, Prat de Comte i Alfara.

 
 

-          Cursa- Diumenge a les 8 de mati, per fi, la última etapa de l’UT les Fonts, la clàssica Cursa de les Fonts però amb semi-autosuficiència, una cursa de muntanya llarga i dura, 27Km amb 1650 m desnivell positiu. És l’últim esglaó a superar abans d’aconseguir l’objectiu. El terreny és majoritàriament sendera amb alguns trams de pista i una mica d’asfalt als voltants de Xerta.
 
 

Com podeu veure es tracta d’una Ultra molt dura, pràcticament sense temps de recuperació entre una cursa i l’altra. Importantissim administrar bé les forces el primer dia ja que pràcticament sense temps de descans, haure d’afrontar la segona cursa. 

Tot això m’ha fet variar aquesta temporada els meus plans d’entrenament, orientats ara més a la muntanya que a l’asfalt. Pràcticament a part dels entrenaments setmanals amb els meus companys del C.A. Running, tots els caps de setmana faig sortides tant per Collserolla com pel Garraf, sempre superiors a les 3 hores i amb un desnivell positiu que sempre intento que no sigui inferior als 1000 metres. Tot això compaginat amb les caminades, normalment superiors a les 3 hores, que setmanalment faig amb la Mati, serà el pla d’entrenament que seguiré per poder arribar amb unes bones condicions.     


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada