dilluns, 4 de febrer del 2013

Mitja Marató de Granollers

Sense cap dubte la mitja Marató de Granollers és una de les curses més importants que es celebren actualment. Durant tot el cap de setmana, aquesta ciutat del Vallés rep una pila de visitants que arriben de qualsevol lloc de Catalunya i inclús de més allà de les nostres fronteres.

Aquest any hi havia un atractiu especial, la participació de l’Ugandès, Stephen Kiprotich, campió olímpic de Marató a les olimpíades de Londres. El seu repte, guanyar la cursa, però no ho tenia fàcil, davant seu el Carles Castillejo, últim guanyador a Granollers l’any 2012. La cursa ha sigut molt emocionant i finalment als últims Kms, Kiprotich a fet un canvi de ritme que Castillejo no ha pogut aguantar i ha creuat en solitari l’arribada amb un temps de 1h 01’ 15’’ a només 3’’ de Castillejo.

La meva cursa com podeu imaginar es desenvolupava molt més enrere, envoltada de corredors populars, que com jo, lluiten per poder guanyar alguns segons al seu rellotge.

La sortida un “caos” total, és molt difícil fer sortir a 12500 corredors encara que estiguin distribuïts per calaixos. Els primers Kms he anat amb molta cura de no caure al terra, com he dit abans, hi ha molta gent. Passo pel Km 5 amb un temps de 22’38’’, després al Km7 perdo el contacte amb el Pedro,passo una petita crisi fins al Km 10 i això en fa perdre 2 ’i passar el Km 10 en 46’28’’. A partir d’aquí em vaig trobant millor i durant la segona part de la mitja, recupero aquests dos minuts perduts. 1h 08’59’’ al Km 15 i encara mes ràpid el parcial fins el Km 20 amb 1h 30’33’’. Al final arribo a meta amb un temps total de 1h 34’48’’, rebaixant en quasi tres minuts el temps aconseguit a Sitges tres setmanes abans. A la propera cursa, diumenge 17 de febrer de 2013, intentaré apropar-me a 1h30’.